Acasa | Înregistrare | Autentificare | RSSJoi, 2024-04-25, 7:48 AM

NR1-PC TUTORIALE

Meniu site
Formularul pentru autentificare
Acasa » 2014 » Februarie » 21 » Cifra anului: Kaspersky Lab detecteaza 315.000 de fisiere malware noi in fiecare zi
4:52 PM
Cifra anului: Kaspersky Lab detecteaza 315.000 de fisiere malware noi in fiecare zi

Nivelul amenintarilor de pe internet a crescut la nivel global cu 6,9 puncte procentuale  – in 2013, 41,6% dintre utilizatori au fost atacati cel putin o data. Pentru a lansa aceste atacuri prin intermediul internetului in 2013, infractorii cibernetici au folosit 10.604.273 de gazde unice, cu 60,5% mai multe fata de 2012. SUA și Rusia sunt principalele gazde pentru resurse web malware, 45% dintre atacurile web neutralizate de produsele Kaspersky Lab fiind lansate din aceste tari.

Anul 2013 a inregistrat, de asemenea, o evolutie a problemelor de securitate legate de telefoanele mobile, atingand un nou nivel de maturitate in ceea ce priveste gradul de sofisticare si numarul acestui tip de amenintari. Cele mai multe aplicatii malware pentru telefoane mobile au, in principal, scopul de a fura bani, si, ulterior, datele cu caracter personal. Android este in continuare tinta principala, atragand 98,05% dintre programele malware cunoscute.

Zi de zi

  • Kaspersky Lab detecteaza 315.000 de fisiere periculoase noi in fiecare ziAnul precedent, numarul total inregistrat a fost de 200.000.
  • Produsele Kaspersky Lab au contracarat, in medie, 4.659.920 de atacuri impotriva utilizatorilor in fiecare zi petrecuta de acestia online.

 De doua ori mai periculos

  • Numarul de atacuri prin intermediul browser-elor s-a dublat in ultimii doi ani, ajungand la1.700.870.654.
  • Kaspersky Lab a detectat 104.427 de modificari noi ale programelor periculoase pentru dispozitive mobile, cu 125% mai multe decat in 2012.
  • Numai in octombrie 2013, au fost identificate 19.966 de modificari ale fisierelor malware pentru mobile. Acest numar reprezinta 50% din totalul descoperit de Kaspersky Lab pe tot parcursul anului 2012.

Cine risca cel mai mult?

Potrivit datelor inregistrate in 2013, 15 tari pot fi incluse in grupul de risc, din cauza pericolului pe care le presupune navigarea pe internet. In Rusia, Austria, Germania, cateva foste republici sovietice si cateva tari din Asia, Kaspersky Lab a inregistrat 41-60% dintre tentativele de atac sesizate de utilizatori pe computerele lor.

Cele mai populare aplicatii vulnerabile exploatate de infractorii cibernetici

90,52% din numarul total de tentative de exploatare a vulnerabilitatilor detectate au avut ca tinta Oracle Java. Aceste vulnerabilitați sunt exploatate in cadrul atacurilor de tip drive-by prin intermediul internetului și noile exploit-uri Java sunt acum prezente in o multitudine de pachete de exploit-uri.

Principalele programe malware de pe Internet

Sapte dintre cele mai importante 20 de programe malware de pe Internet au fost amenintari care sunt blocate in timpul tentativelor de atac de tip drive-by. Aceasta este, in prezent, cea mai utilizata metoda de atac pentru programele malware web-based. Verdictele in clasamentul Kaspersky Lab sunt atribuite script-urilor care redirecționeaza catre exploit-uri, precum si catre exploit-urile propriu-zise.

Amenintarile pentru dispozitivele mobile

"Este putin probabil sa aiba loc vreo incetinire in dezvoltarea de aplicatii malware, in special pentru Android”, a comentat Christian Funk, Senior Analyst Virus in cadrul Kaspersky Lab. „Pana in prezent, majoritatea programelor malware au fost create pentru a accesa dispozitivul. Pe viitor, este, de asemenea, foarte probabil sa apara primul vierme de masa pentru Android. Android ofera infractorilor cibernetici tot ce au nevoie – este un sistem de operare utilizat pe scara larga si este usor de utilizat atat de dezvoltatorii de aplicatii, cat si de catre autorii de malware”, a explicat Christian Funk.

Infractorul anului
Obad, care este probabil cea mai remarcabila descoperire in domeniul de telefonie mobila din 2013, este distribuit prin mai multe metode, inclusiv botnet-uri mobile predefinite. Acesta este, probabil,cel mai versatil malware pentru dispozitive mobile identificat pana in prezent, incluzand trei exploit-uri, un backdoor, troieni SMS, abilitati de bot si alte functionalitati suplimentare. Este un fel de briceag Swiss Army, care cuprinde o gama variata de instrumente diferite.

Amenintari locale
Produsele Kaspersky Lab au detectat aproape 3 miliarde de atacuri malware pe computerele utilizatorilor. Un total de 1,8 milioane de programe periculoase si potential nedorite au fost detectate in cadrul acestor atacuri.

Categorie: Virusi | Vizualizări: 525 | Adăugat de: djmario | Tag-uri: in fiecare zi, de fisiere malware noi, Cifra anului, detecteaza 315.000, Kaspersky Lab | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
διαφημιση
Căutare
.

Copyright nr1-pc.ucoz.com © 2024
Creaţi un website gratuit prin uCoz