Acasa | Înregistrare | Autentificare | RSSJoi, 2024-04-18, 2:16 PM

NR1-PC TUTORIALE

Meniu site
Formularul pentru autentificare
Acasa » 2014 » Februarie » 22 » Cum să scăpați de notificarile nedorite tip spam din Android
2:45 PM
Cum să scăpați de notificarile nedorite tip spam din Android

Unul dintre punctele importante pe platforma Android a fost dintotdeauna sistemul de notificari. Din pacate, unii dezvoltatori de aplicatii abuzeaza de el pentru a trimite spamuri, mesaje promotionale, sau update-uri vechi si enervante. Cea mai la indemana optiune care le ramane utilizatorilor este sa dezinstaleze aplicatia respectiva, dar daca este vorba de o aplicatie pe care vreti sa o folositi in continuare, exista o alta varianta.

Intreruperea notificarilor in Android 4.1 Jelly Bean.

Daca sunteti printre norocosii care ruleaza sistemul Jelly Bean, atunci aveti la indemana o varianta foarte simpla. Google a lucrat la un sistem care identifica aplicatia care cauzeaza probleme si opreste notificarile venite de la aceasta. Initiativa lor este cel mai clar semn ca spamul venit prin notificari a devenit o problema pentru multi utilizatori.

Cand primiti o notificare nedorita, pur si simplu presati lung pe ea si va va aparea un meniu cu App info. Apasati pe acesta si va va trimite direct in ecranul de management al aplicatiei, unde puteti deselecta casuta Show notifications. Asta inseamna ca toate notificarile de la acea aplicatie vor fi dezactivate, si exista un mesaj de avertizare care va spuen ca daca intreupeti notificarile ati putea pierde alerte si actualizari importante. Dumneavoastra trebuie, in final, sa cantariti avantajele si dezavantajele.

Intreruperea notificarilor in versiunile mai vechi de Android
Adevarul este ca, daca folositi o versiune mai veche decat 4.1 Jelly Bean, sunteti practic la mila dezvoltatorilor de aplicatii. Fiecare aplicatie individuala se ocupa de propriul sistem de notificari. Pentru a vedea daca puteti sa opriti sau sa customizati notificarile, trebuie sa intrati in aplicatia in cauza, in meniu. Ar trebuie sa gasiti o optiune de notificari in setari. Nu exista un standard, deci ar putea sa se afle oriunde, sau chiar sa nu existe.

Aplicatiile mai mari, cum ar fi Facebook, au o intreaga gama de setari pentru notificari si puteti alege intre alerte, vibratii, sunete de avertizare, dar si sa optati pentru evenimentele care activeaza alerta.


Customizarea notificarilor

Daca aveti optiunea de a seta un sunet de alerta pentru notificari in cadrul setarilor aplicatiilor individuale, atunci puteti cel putin sa puneti aplicatiile in mai multe categorii in functie de importanta notificarilor pe care le primiti si sa le puneti sunete de avertizare diferite, care sa le identifice pe cele care nu va intereseaza. Cei mai multi utilizatori au telefonul setat pe vibratii si alerte sonore pentru telefoane, si eventual doar vibratii pentru mesaje si emailuri. S-ar putea sa gasiti optiuni in plus in functie de telefonul dumneavoastra. De exemplu, pe Galaxy S III puteti sa alegeti diferite tipare de vibratii pe care le puteti aloca pentru anumite contacte.

Cum identificati aplicatia care va trimite spam?

Cele mai agasante notificari, de genul "Castiga un iPad gratuit”, nu par sa vina de la o aplicatie anume. Daca primiti acest gen de mesaje si nu rulati pe un Android 4.1 atunci va puteti folosi de o alta aplicatie care sa localizeze spammer-ul deranjant.

AirPush Detector este o aplicatie gratuita care va ajuta sa identificati care aplicatii trimit tipul acesta de notificari push.

Addons Detector va permite o verificare a reclamelor si tool-urilor pe care o aplicatie le foloseste. Poate sa identifice aplicatiile care folosesc notificari push, si o serie de alte reclame de acest tip.

Lookout Ad Network Detector este de asemenea gratuita, care scaneaza si identifica aplicatiile care folosesc retelele cele mai comune de reclame.

Fiecare dintre ele poate, cu alte cuvinte, sa identifice aplicatiile problematice, dar nici una nu pune la dispozitia dumneavoastra un filtru sau vreun alt fel de a va scuti de reclame. Singura varianta ramane sa dezinstalati aplicatiile in cauza, exact asa cum, de fapt, merita.

Categorie: Android&Tableta | Vizualizări: 806 | Adăugat de: djmario | Tag-uri: tip spam din Android, de notificarile nedorite, Cum să scăpați | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
διαφημιση
Căutare
.

Copyright nr1-pc.ucoz.com © 2024
Creaţi un website gratuit prin uCoz