Acasa | Înregistrare | Autentificare | RSSSâmbătă, 2024-04-20, 8:13 AM

NR1-PC TUTORIALE

Meniu site
Formularul pentru autentificare
Acasa » 2014 » Februarie » 22 » Cum sa-ti faci back-up si sa recuperezi datele de pe telefonul Android - SMS-uri, lista apelurilor, aplicatiile si contactele
2:25 PM
Cum sa-ti faci back-up si sa recuperezi datele de pe telefonul Android - SMS-uri, lista apelurilor, aplicatiile si contactele
Inainte de a incepeti sa reinstalati un sistem de operare actualizat pe telefonul Android ar trebui sa va asigurati ca nu pierdeti datele importante de pe telefon inainte sa mergeti pe drumul fara intoarcere a reboot-arii sistemului.
Bineinteles, acest articol nu se adreseaza doar celor carora le place sa-si customizeze in totalitate telefonul, ci si celor care vor sa stie ca au facute backup-uri pentru date, pentru orice eventualitate.

1.       Backup-ul si recuperarea aplicatiilor

App Back este o unealta gratuita pentru Android care te ajuta in acest proces. Dupa ce rebootezi un sistem, aceasta aplicatie se va dovedi foarte utila, pentru ca nu vei avea nevoie sa reinstalezi fiecare aplicatie dupa ce ai facut flash-ul unui ROM customizat.
Este o aplicatie usor de folosit si neriscanta care iti salveaza aplicatiile ca fisiere text, asa ca iti poti restaura aplicatiile din Google Play store cu un singur click pentru fiecare.
Odata ce ai descarcat aplicatia din Google Play Store ca pe orice alta aplicatie, deschide App Back. Vei vedea un meniu cu doua butoane - backup apps si restore apps - crearea de back-up si restaurarea aplicatiilor. Preseaza pe backup si redenumeste fisierul. Poti exporta lista de aplicatii sau se va salva automat pe cardul SD sau intr-un cloud ca document text, de unde il poti accesa cand ai nevoie de el.


2.       Backup-ul pentru jurnalul de apeluri
Backup-ul pentru jurnalul de apeluri se poate face in mod similar folosind Call Logs Backup & Restore, aplicatie disponibila in Play Store. Aplicatia stocheaza datele pe cardul SD unde poti crea un fisier special pentru acest scop, pe care il poti denumi cum vrei.
Aplicatia are suport pentru vizualizarea tuturor backup-urilor direct din interfata. De asemenea poti seta un program de backup automat care se va face intr-un fisier la alegere. Locatia automata altfel va fi /sdcard/CallLogsBackup/restore.
Fisierele se vor salva cu extensia xml. Are suport pentru 500 de apeluri pe care le poti mai tarziu readuce pe telefon.
Dupa ce descarci aplicatia din Play Store, preseaza pe butonul care indica scopul tau - crearea de backup, restore (restaurare), view (vizualizare), delete backups si delete calls (stergerea rezervelor sau a apelurilor)

3.       Backup-ul pentru SMS-uri

Functia este indeplinita de aplicatia numita SMS Backup & Restoration. Aceasta salveaza toate mesajele intr-un singur fisier in format xml. Este o oplicatie gratuita care suporta mai multe limbi, inclusiv romana si engleza si lucreaza cu ultimele versiuni de Android 4.2.x Jelly Bean. Dupa ce descarci aplicatia si o deschizi, poti salva mesajele pe cardul SD sau intr-un cloud.

4.       Backup pentru setarile de internet

Acesta este un backup important pentru ca dupa o reinstalare a sistemului de operare te-ai putea lovi de diferite probleme daca nu ai toate setarile refacute. In cel mai rau caz, ai putea sa pierzi capacitatea telefonului de a se conecta la internet.
APN Backup & Restore este o aplicatie care serveste acest scop si pe care o gasesti in Google Play Store. Este compatibila si cu versiuni mai vechi de Android, pana la Gingerbread si permite sa exporti setarile APN ale provider-ului de servicii de telefonie. Multe dintre telefoane pastreaza setarile de acest fel si valorile APN, dar pentru mai multa siguranta este bine sa iti faci o rezerva.
Aplicatia iti da posibilitatea sa salvezi datele pe cardulSD, in sdcard://sdcard/ApnBackupRestore. Daca datele sunt salvate in alta locatie, aplicatia nu le va recupera. Se vor salva cu extensia xml si, pentru si mai multa siguranta, poti sa alegi optiunea de trimitere pe adresa de e-mail, dar nu uita ca atunci cand vrei sa iti recuperezi datele trebuie sa le salvezi din adresa in folderul despre care vorbeam de pe cardul SD.
Categorie: Android&Tableta | Vizualizări: 1343 | Adăugat de: djmario | Tag-uri: SMS-uri, aplicatiile si contactele, de pe telefonul Android, si sa recuperezi datele, lista apelurilor, Cum sa-ti faci back-up | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 1
1 bulearca.ro  
0
Bulearca.ro

Promovare website gratuit romania ucoz, blogger, joomla by Bulearca.ro

Verificare site de incredere

www.bulearca.ro

Free SEO promovare gratuita online

Prenume *:
Email *:
Cod *:
διαφημιση
Căutare
.

Copyright nr1-pc.ucoz.com © 2024
Creaţi un website gratuit prin uCoz